• logo

Chicos y Mendez - Esencias (2019)

Chicos y Mendez - Esencias (2019)

BAND/ARTIST: Chicos y Mendez

  • Title: Esencias
  • Year Of Release: 2019
  • Label: Chicos y Mendez
  • Genre: Cumbia, Pop, Latin Music
  • Quality: MP3 320 kbps; FLAC (tracks+.cue+.log)
  • Total Time: 30:10 min
  • Total Size: 70; 197 MB
  • WebSite:
Je eigen weg banen en verbonden blijven met je roots; dat is wat de Belgisch-Peruviaanse artiest David Méndez Yépez drijft om zijn pen en gitaar op te nemen. Dankzij Davids warme ontmoeting met Thibault Quinet, ook bekend als 'Tito', is de groep Chicos y Mendez ontstaan. De groep is uitgegroeid tot een sprankelende, muzikale band waarin beide songwriters elkaar aanvullen. Het duo creëert een 'latin alternative sound' die zich openstelt voor de wereld en voor hedendaagse invloeden (urban music, rock, pop,...). Deze muziek, die vaak overschakelt van Spaans naar Frans, creëert spontaan een energieke en feestelijke sfeer.

Sinds zijn oprichting heeft de groep CHICOS Y MENDEZ een EP uitgebracht en meer dan 200 concerten gegeven onder leiding van zijn inspirerende leadzanger David Méndez Yépez (met Belgisch - Peruviaanse roots). CHICOS Y MENDEZ presenteert nu zijn eerste album met 10 nieuwe nummers: “Esencias”. Een uitgebalanceerde en intimistische plaat met een “Urban / Latin-alternative sound’zonder stilistische of thematische beperkingen. De verfijnde productie en muzikale arrangementen bevestigen dat CHICOS Y MENDEZ niet alleen een live band is, maar ook muzikaal / in de studio zijn mannetje kan staan met een 'latin alternative sound' zonder stilistische of thematische grenzen.

De Clip: Of het nu in melodie of in woorden is, elke song op het debuut album vertelt een eigen verhaal. Zo belicht de single Reggaeton Feminista de absurditeit van genderongelijkheden. De getalenteerde Braziliaanse zangeres Flavia Coelho is de gast-ster in dit zonnig en geëngageerd nummer dat macho-gedrag - vaak geassocieerd met ‘reggaetón’, maar evenzeer aan de hedendaagse maatschappij in het algemeen – aan de kaak stelt.

De regie van de clip was in handen van Eléonore Coyette, zij zegt hierover:

Ik heb ervoor gekozen om het nummer te vertalen naar beelden die mijn eigen waarden als vrouw weerspiegelen. Niet om die clichématig tegenover ‘mannelijke waarden of rollen’ af te zetten maar eerder om te laten zien dat beide naast mekaar kunnen bestaan binnen één eenieder van ons.

Mexico is altijd al een inspiratiebron geweest, dus een knipoog naar Frida Kahlo lag voor de hand. Haar existentiële en atypische invulling van feminisme spoort met de achterliggende ideeën van het nummer ‘Reggaeton Feminista’. Reggaton wordt vaak geassocieerd met machismo, en dus wou David Mendez Yepez van Chicos y Mendez er dit keer een vrouwvriendelijk licht op laten schijnen. Net als Frida Kahlo haar identiteit, lichaam en seksualiteit in vraag stelde, leek het me interessant om David in haar huid te laten kruipen en die transformatie te ondergaan. Het Laatste Avondmaal als setting doet onmiddellijk vragen rijzen over de positie van de vrouw binnen religie. Ik wilde de rollen rond de tafel veranderen, in een open en zonnige ruimte waar 13 vrouwen zij aan zij een ​​rustig en beschouwend moment delen, en waar elk op zijn eigen manier interessant is.

De heldin van deze clip is de Braziliaanse ster Flavia Coelho, bruisend van energie. Ik wilde Frida Kahlo centraal, rustig en gegrond als ankerpunt voor de kracht van Flavia Coelho en haar zonnige flow en punch. Zonder te moraliseren probeert deze clip onze plaats in de wereld poëtisch in vraag te stellen.

Tracklist:
01. Chicos y Mendez - Mi Ciudad
02. Chicos y Mendez, Flavia Coelho - Reggaetón Feminista
03. Chicos y Mendez, Farah El Hour - Ils dansent
04. Chicos y Mendez - Porque
05. Chicos y Mendez - Parte de Mi
06. Chicos y Mendez - Llévate
07. Chicos y Mendez - Proliferamos
08. Chicos y Mendez - Sentido
09. Chicos y Mendez - Respira
10. Chicos y Mendez - Nostalgia Mía

As a ISRA.CLOUD's PREMIUM member you will have the following benefits:
  • Unlimited high speed downloads
  • Download directly without waiting time
  • Unlimited parallel downloads
  • Support for download accelerators
  • No advertising
  • Resume broken downloads