• logo

H.T. Roberts - Stalemate Days (2017)

H.T. Roberts - Stalemate Days (2017)

BAND/ARTIST: H.T. Roberts

Gentse singer-songwriter-producer Ht Roberts (Herman Temmerman) timmert al bijna 25 jaar aan zijn muzikale carrière. Het is onvoorstelbaar dat de man niet wereldberoemd is, want hij maakt muziek op een ongezien hoog niveau. Noem het folk, noem het Americana, noem het country, noem het om het even wat. Volgens mij maakt het Roberts ook niet uit hoe je het noemt. Het is poëtische luistermuziek met minimale begeleiding. Hij omschrijft het op zijn website misschien nog het best: “Opnieuw was eenvoud het ordewoord. Want eenvoud laat ruimte voor verbeelding. Jouw verbeelding.”
Het kan dan wel eenvoudig klinken, maar om het zo echt, gemeend en authentiek te laten klinken, dat is niet velen gegeven. Elf singer-songwriter songs staan op dit, als ik me niet vergis, elfde album. De geesten van Townes Van Zandt, Guy Clark en misschien zelfs Leonard Cohen zijn nooit veraf. Met zijn zachte fluwelen stem en een sobere begeleiding bijgestaan door Bruno Deneckere, al jarenlang zijn muzikale partner, op tweede gitaar en tweede stem, dwaalt Roberts door alle, uiteraard, zelfgeschreven poëtische moods en sferen. Een melancholische viool is het enige instrument dat door een gast, Nils de Caster, werd ingespeeld. Het past perfect bij de haast fluisterende song ‘Dripping Into Flood’ met een onweerstaanbaar mooie melodie.
Maar het blijft niet bij gitaar en viool. De mondharmonica smukt het weemoedige ‘Armistice Day’ op. De stemmen zijn een genot voor het oor als ze samen zingen “The song we sing will fade to nothing/Born upon the very air we breath”. Die schitterende tweestemmige vocalen worden nog even verdergezet is het vlotte fingerpicking-song ‘Ash And Smoke (Walking Man’s Blues)’. Een cowboy-kampvuur gevoel krijg je bij het door mandoline en harmonica gedecoreerde ‘Half Life Of Blues’. In ‘The Turning’, een bluegrass-achtige song, horen we dan weer een banjo klinken als Ht zingt: “I look at the stars/and the lightyears they travelled/dreaming my dreams of yesterday’s songs/the voices have cracked/and the threads have unravelled/but the words are still clean and the spirit is strong”.

Tracklist:
01. H.T. Roberts - Snowflakes
02. H.T. Roberts - Holding The Nail
03. H.T. Roberts - Armistice Day
04. H.T. Roberts - Ash and Smoke
05. H.T. Roberts - The Pen
06. H.T. Roberts - Kicking Tin Cans Up The Hill
07. H.T. Roberts - Half Life Of Blue
08. H.T. Roberts - Stowaways
09. H.T. Roberts - Dripping In to Flood
10. H.T. Roberts - The Turning
11. H.T. Roberts - Stalemate Days

As a ISRA.CLOUD's PREMIUM member you will have the following benefits:
  • Unlimited high speed downloads
  • Download directly without waiting time
  • Unlimited parallel downloads
  • Support for download accelerators
  • No advertising
  • Resume broken downloads